July 31, 2009

After the dolmus trip


July 30, 2009

Marina Yacht Club

Gisteravond ben ik met mijn ouders en René, Jacqueline en Valerie gaan eten in Bodrum bij de Marina Yacht Club. Het was echt een exclusieve tent en ik voelde me eventjes een VIP toen we onze autosleutels afgaven en onze auto werd weggeparkeerd. Het eten was erg lekker (en natuurlijk veel te veel). De hele tijd werd je water bijgevuld etc. 's Avonds was er een liveband. Onze ober (ik noemde hem Dirk, hij leek erg op Dirk Kuijt) vertelde ons dat het thema van vanavond Rock was. Volgens mij was dat een grapje (die ik toen niet snapte), want we kregen gewoon een beetje jazz muziek en muziek uit "mijn ouder's tijd". Nadat we los waren gegaan op het lied van Ike en Tina Turner hadden Valerie en ik een raar stel gespot. Een halfdronken vrouw met twee van die enge ventjes. Nouuu ik heb me weer eens vermaakt om hun is undercover te bekijken. Het ging volgens mij niet helemaal undercover, want één van de mannen had het door en begon ons eng aan te kijken. Het was in iedergeval een leuke avond. Ik heb me VIP gevoeld.. totdat onze auto heel jet-setterig werd gehaald en ik zag dat onze lelijke bordeauxrode Fiat voor de deur stond.

July 28, 2009

I catched a fish!

Ik ging vandaag weer met de boot varen. Gewoon een relax dagje op zee. Ik ging ook een poging doen tot vissen. Gewoon een draadje met een haakje eraan met wat brood. Ik heb het al een paar keer geprobeerd en ik kan er niks vandaan. Maar vandaag... heb ik mijn eerste vis gevangen. Ik was er heel trots op, maar ik durfde hem er alleen niet af te halen haha.

July 27, 2009

De dolmuş

Vandaag was ik trouwens dus naar het strand met de dolmus. Dat is een soort bus hier, maar echt gevaarlijk gewoon. Je zit met 20-25 mensen opgepropt in een minibus en het gaat heel hard zonder airco. Dit hebben Valerie en ik dus overleefd. Normaal rijd je in 15 minuutjes naar Bitez, wij deden er vijf kwartier over. Daarbij word je erg misselijk in zo'n schommelend busje. Ik raad het je níet aan. Het enige positieve is dat het maar 4 YTL (ong. 2 euro) kost en dat het wel echt Turks is.

Zorro

Gisteravond was heel gezellig hier een barbeque met mensen van het complex. Iedereen had iets gemaakt en wij hadden Indische sateh en nog wat gerechten. Het was heel gezellig en we hebben (voor mij doen) heeel lang getafeld. Toevallig was er een bruiloft in het dorp dus we hadden er ook vuurwerk bij. Mijn bovenbuurvrouw heeft hier een kennis die ook op vakantie was. Valerie, ik en twee dochters van die kennis zijn nog even uitgeweest in 't dorp. Die twee meiden blijken op handbal te hebben gezeten bij Atomium (waar wij altijd van wonnen hahaha). Anywayz, we zijn even wat gaan drinken bij "Zorro". Heel gezellig allemaal. Was nog bij Valerie blijven slapen. Uiteindelijk vielen we rond 5 uur in slaap. Lekker kort nachtje en vandaag brak op 't strand in Bitez. Me vakantievrienden (haha) Mustafa, Memeht en Jazz weer gezien. Morgen weer lekker dagje op zee en voor de rest zie ik het wellllll.

July 24, 2009

Oh my Allah!

ik word gek van al die muggen hier zeg. Ik heb echt al duizend muggenbeten. dit is me beste vriend hieronder: de elektrische vliegenmepper.

July 23, 2009

R.I.P. Wim (Willem) Daniël 19-07-2009
Sterkte familie en vrienden en vooral omi!

Heerlijk dagje op zee

Vandaag ben ik gaan varen op zee. Ik ging samen met m'n moeder en de buren van m'n huis in Turkije. De mensen die boven mij wonen, gingen mee (Rene, Jacqueline en Valerie) en de bovenburen gingen ook mee (Nevzat, Catrijn, Yekta, Esra en Derya). Ook hadden we me oom, tante en neefje meegenomen. We zijn tot 7 uur op 't water geweest en nu ben ik echt bruin haha. Het was heel gezellig. Alleen heb ik 't idee dat ik nog op zee ben nu. Ik beweeg helemaal in zo'n golfisch ritme ofzoiets.

July 22, 2009

Burn baby burn

Voor één keer ben ik blij dat je verbrandt door de zon. Ik was gister dus op jeepsafari. Ik had m'n lippen wel ingesmeerd, maar ze waren toch een beetje verbrand. Het doet geen pijn, maar ze waren alleen wat opgezwollen. Ik hoopte op een Angelina Jolie-effect. Helaas, want ze zijn nu weer normaal.

July 21, 2009

Jeepsafari

Vandaag ben ik met m'n oom, tante, neefje en moeder een jeepsafari gaan maken. Ik voelde me hier heel illegaal bij. Mijn oom en tante zitten namelijk in een hotel en ik heb hier m'n huis. Ik ging met hun hotel mee de jeepsafari doen. Maargoed, ik moest deze morgen om 8.00 op. Echt verschrikkelijk, 3 uur eerder dan normaal. De jeepsafari bleek (gelukkig) niet zo'n heftige te zijn. Je ging gewoon langs wat dorpjes. Ook hebben we een kamelenranch bezocht. Die kameel die je op de foto ziet, zijn 'vechtkamelen'. Echt heel zielig. Oja, die foto is echt shitious gewoon haha. Ik lijk echt op een toerist (wat ik ook ben, maar niet wil toegeven) Ook zijn we naar een soort schildpaddenmeer geweest. En euhhm we zijn nog een paar keer gaan zwemmen. Als afsluiting zijn we in het hotel van m'n oom en tante naar de hamam geweest. Dat is een soort Turks bad. Het is een heeeeeule warme muur en daar moet je tegenaan zitten, met allemaal water enzo. Het is voor je spieren ofzoiets? En je wordt er heel schoon door. Het was in ieder geval een leuke dag!

July 20, 2009

Let it snow, let it snow, let it snow...

Dit is raar. Heel erg raar. Je kunt hier schaatsen...?! Het is volgens mij geen ijs, maar een soort plastic of weetikveel wat wat heel glad is. Ik ben benieuwd.

Gevaarrrrlijk

Morgen ga ik een jeepsafari doen. Ergens in de Turkse bergen of weetikveel waar. Maar het blijkt dus heel eng (en ook wel is gevaarlijk) te zijn. Je gaat namelijk op sommige stukken steil omhoog. Ik hoop echt dat ik het overleef...

July 19, 2009

I love Adidas


bought it in the sale, i love sales haha - sorry voor de shitty quality.

Happy birthday to my cousin

Nichtje Romy is vandaag jarig! Ze is 13 jaar geworden, happy birthday chica! (L)

July 18, 2009

Best friend also @ blogspot

Me beste vriendinnetje heeft ook een account gemaakt op blogspot. Ze maakt altijd wel iets leuks, raars, belachelijks mee, dus kijk ook ff op haar profiel: www.miechellu.blogspot.com

Very very sporty

Jezus, ik ben echt sportief bezig. Nadat ik gister ben gaan golfen, ga ik vandaag met spierpijn in m'n armen tennissen. Ik krijg 1 privéles. Nu nog maar kijken of die privéleraar zo hot is zoals het altijd in films gaat. Ik hoor je al denken wtf het is daar 40 graden?! Maar.. ik ga om 9 uur 's avonds en dan is het.. 30 graden. Ik ga ze is ff me Williams-skills laten zien (not). Edit: omg it's true. De tennisleraar was nou niet heeeeeul mooi, maar hij had wel iets. Hij leek op Matthew McConnaigh ofzoiets maar dan anders..

July 17, 2009

I'm the caddie

Vandaag ga ik -omg- golfen. Nou.. niet echt golfen eigenlijk, want dat kan ik niet. Maar ik ga putten. Het lijkt een beetje op mini-golf, maar het is wel leuk haha. Lekker in de brandende zon... dus het gaat factor 500 worden. Nou, ik hoop dat het leuk wordt. I'll show you the pics! xoxo
Edit: Ik ging niet meer putten, maar afslaan. Nog zo'n golfische term die je niet begrijpt als je zelf niet golft. Je staat op een soort vierkantje en dan sla je tegen die bal op. Ik was er niet zo'n pro in. Mijn record was 50m. ver. Het lijkt heel ver, maar de meesten slaan 250-280m.

July 16, 2009

Lucky me

Het is wel een beetje standaard geworden. Elke dag een blog over m'n vakantie. Maargoed, ik vind het wel leuk om te schrijven wat ik meemaak. Vandaag zijn mijn oom, tante en neefje langsgekomen en hebben we 'ons' stadje aan hun laten zien. We komen hier nu 'al' een jaar dus ik beschouw het wel als mijn stad. Anyway, we waren dus aan het strand aan het lopen toen ik geld vond. Whieeehoeee hahah, is altijd leuk om te vinden. Ik had me dus al helemaal bedacht wat ik ervan zou kopen. In Turkije betaal je trouwens met lira's en dat is een andere valutawaarde ofzoiets moeilijks. Ik hoopte op een megabedrag. Het bleek maar 20 lira te zijn wat omgerekend ongeveer 10 euro is. Ach ja... kan tenminste nu wel iedereen op een ijsje trakteren!

July 15, 2009

Wednesday Night Skate

Vandaag is het the Wednesday Night Skate. Dit is een evenement wat elk jaar terugkomt in Rotterdam. De bedoeling is dat je die avond gaat skaten door Rotterdam. Is altijd gezellig toch, met je vrienden. Het thema van vanavond is Street style. Je bent dan zo'n twee uur aan het skaten. Ik zou wel meegedaan hebben als ik in Nederland was. Me pfzh maatje kun je daar nu wel vinden. Waarschijnlijk uitgeput van het vele skaten. Je kunt hem ook vinden op blogspot. Check www.pfzh.blogspot.com Nou skaters, have fun! Ik hoop dat het lekker weer is in Nederland. xoxo (Dit is btw de tweede avond van de WNS)

Omg! What's happening with the world?

Ik vraag me soms echt af wat er aan de hand is in mijn omgeving. Echt de raaaarste combinaties vormen zich waarvan ik ze nooit had verwacht. Sommige mensen proberen hun status te verhogen door besties te worden met mensen uit hogere klassen. Anderen laten hun echte vrienden zitten en maken andere vrienden en gaan in elkaars bil zitten. Jeez, dan nog niet te hebben gesproken over de nieuwe bruggers elk jaar bij mij op school. Ja, de groepshyves "12-jarige meisjes moeten normaal doen" slaat op jullie. Ik kan me dus ook niet herinneren dat ik zo was in de brugklas. Ik was best normaal, meer op de achtergrond. Deze "mooimeids" dragen hun Air Max (met vaak veel te fel kleurende veters) alsof het Louboutins zijn, geven elkaar luchtkusjes alsof ze oog in oog staan met Karl Lagerfeld, ze praten alsof we in the Bronx zijn. Kom op, gedraag je naar je leeftijd. De derdeklassers bij mij op school kunnen er ook wat van. Ze staan heel stoer met hun sigaret te doen of schreeuwen "oooooooh ik heb nu écht een sigaret nodig!" of "die kankermensen van die kankerbedrijven maken die kankersigaretten steeds duurder, van kanker4.50 naar kanker 5.00" Jeez, hoe zou je moeder het vinden dat jij in één zin 5 keer met de ziekte van haar moeder hebt gesproken. Het leukst is nog als deze mensen dronken op schoolfeesten komen. Aandachttekort noem ik dat. Maargoed, dit is mijn kijk hierop. Waarschijnlijk vinden de vijfdeklassers mij een zeikwijf of weet ik veel wat. Ik probeer tenminste bij mezelf te blijven en doe me niet anders voor dan dat ik ben. Okay amen, haha. (Je hoeft je trouwens niet aangesproken te voelen als jij níet zo bent en dit slaat ook niet op iedereen.)

Pure


The second day of my holiday

Still in Turkey.. and it's hot. 37 graden dus ik zwemmen. Au revoir! Bisous xxx

"Manhattans Next Topmodel"

Sex, drugs en dieetpillen - het glamourleven van een topmodel. Dit boek kan ik je écht aanraden voor als je ligt te zonnen, in het vliegtuig zit of niet op vakantie bent en je je erg verveelt. Het boek is geschreven door Amanda Kerlin en Phil Oh. Het boek draait vooral om de modellenwereld dus het is een typische meidenboek. Het verhaal gaat over Heather Johnston. Ze wordt door haar modellenbureau naar New York gestuurd. Helemaal geweldig natuurlijk! Ze droomt van alle luxe, Vogue en celebrity parties. Wanneer ze daar aankomt, blijkt haar gedachte van een modellenwereld slechts een droom. Heather komt terecht in een armoedige flat die ze moet delen met een stel andere modellen die zich als bitchy diva's gedragen. Overdag moet Heather zich haasten naar castings en 's nachts leeft ze zich uit in de hipste clubs van Manhattan. Dan vindt ze een geweldig bijbaantje in een artgallerie en begint ze zich steeds meer af te vragen of modellenwereldje wel zo perfect is. Dit boek neemt je mee achter de schermen van de modewereld. - Dit boek is een roman. Het is opzich best dik, maar makkelijk uit te lezen. 't Is mij ook gelukt in drie dagen. Anywayz, ik raad je het dus erg aan! xoxo

July 14, 2009

Really really want it (daddy please?) II

Adidas Watch Gold. Ik vind dit horloge zoooo tof he. Hij lijkt een beetje op m'n Talking Watch van Cheapo. Maar die was roze en deze goud. Dees is meer classy. Hoeveel dagen tot Sinterklaas is het nog?

Really really want them (daddy please?)

Vans Era Black. Ik moet ze hebben. (acting spoiled) Ze zijn gewoon basis and I just like them. Sorry Gyor haha

Backseat car trips

Ja.. Ik ben dus heel blij met mijn Wayfarer. Ik moet er natuurlijk overal meegespot worden dus dit ding zit de hele vakantie op m'n neus. Oja, 1) I'm not naked voor degene die zich dat afvroegen. It's just strapless. 2) Dit is de 1e dag van m'n vakantie! Daarom ben ik zo wit. 3) Niet vaak genoeg naar de reclame van het Gordeldier (ofzoiets) gekeken.

14 juli 1789

Het is vandaag 14 juli. Je denkt misschien: 'So what?' Maar vandaag is het de Onafhankelijkheidsdag in Frankrijk. Ja, ik heb wel opgelet bij geschiedenis. Dus iedereen die in Frankrijk op vakantie is, have fun! Alle winkels zijn vandaag namelijk dicht..

Loving my new black Ray Ban Wayfarer


The summer of 2009 part I

Dit is mijn eerste blog. Natuurlijk heb ik veel te vertellen, maar ik houd me een beetje in. Anders lijk ik zo'n loonatic die maar door blijft praten. Op dit moment ben ik in Turkije. Gisteren ben ik met het vliegtuig (Ja, er zijn mensen die met de auto gaan) hiernaartoe gegaan. Na 3 en half uur in een vliegtuig met een krijsend kind voor me, ranzige vliegtuigvoer, geen leuke film (helemaal geen film) en mijn boek 'Manhattans Next Topmodel' kwam ik rond 8 uur aan op de luchthaven Bodrum Milas.Vorige zomer, herfst en lente ben ik hier ook al geweest in ons appartementje. Het ligt maar 30 minuutjes van het vliegveld af dus ik dacht rond half 9/9 uur thuis te zijn. Maar nee, onze vakantieauto liet 1 uur op zich wachten. Toen we onze auto hadden, deed ik mijn Michael Jackson cd in de cdspeler. Na zijn dood (R.i.p. Michael) ben ik seriously addicted. Btw, die Turken zijn echt slim. Ze geven de auto aan je af met benzine voor zo'n... 10 minuten? Dus je moet gelijk tanken. In het huisje heb ik gelijk mijn koffer uitgepakt. Oja.. mijn koffer. Die is roze en extreem groot. Hij woog dan ook 20.8 kilo terwijl hij maar 20 kilo mag wegen (Ja, je moet wel kleding voor 4 weken meenemen plus je killer heels, birkenstocks, teenslippers, sieraden make up etc. Als meisje weet je waar ik over praat). Anywayz, de koffers pasten dus niet in de kofferbak dus mijn koffer mocht naast me staan. Ik voelde me echt Turks. Maargoed, dit was dus de 1e dag van mijn vakantie. De rest van deze vakantie komt in volgende blogs.
Liefs, Joelle
Oja, om het een 'Paris' afsluiting te geven: Seni çok seviyorum (which means: Love you so!)